جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ 22 November 2024
شنبه ۱۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۲
کد خبر: ۵۸۴۹۶

۱۰ کالای گران‌بهایی که با کریپتو خریداری شده است

هدف کریپتو ساده است. تبدیل‌شدن به راهی آسان برای مردم، جهت خریدوفروش کالا بدون استفاده از ارزهای متمرکز. این هدفِ تمام ارزهای دیجیتال موجود است؛ اما متأسفانه ارز دیجیتال هنوز به این هدف نائل نشده است. با این حال این بدین معنا هم نیست که رمزارز در تراکنش‌ها مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. ارزهای رمز‌نگاری‌شده در هزاران یا شاید هم میلیون‌ها پرداخت مورد استفاده قرار گرفته‌اند و ارزش برخی ازین تراکنش‌ها نیز حیرت‌آور است.
نویسنده :
مونس نظری

مقاله مزبور به گران‌ترین تراکنش‌ها اشاره کرده و اینکه این تراکنش‌ها چگونه (البته اگر) به اکوسیستم کریپتو کمک کرده‌اند.

 

۱.    گران‌ترین پیتزای جهان

 

پیتزا مطابق تعریف یک وعده غذایی گران‌قیمت محسوب نمی‌شود. گران‌ترین پیتزایی که اکثر مردم در زندگی خود صرف کرده‌اند، یحتمل حتی به مرز ۳۰ دلار نرسیده است. با این حال شخصی که اینجا به او اشاره شده  است، پیتزایی دریافت کرده که در حال حاضر حدود ۱۷۰ میلیون دلار ارزش دارد.

 

در ۲۲ می ۲۰۱۰، تنها یک سال پس از تولید اولین بلاک بیت‌کوین، لازلو هانیچ پیام ساده‌ای به انجمن بیت‌کوین‌تایک ارسال کرد.

 

او نوشت: «من برای چند پیتزا ۱۰ هزار بیت‌کوین می‌پردازم... حدوداً به اندازه دو تا پیتزای بزرگ؛ که بتوانم باقی‌مانده آن را برای روز بعد نگه دارم. من پیتزا و فلفل و سوسیس و قارچ و گوجه‌فرنگی و فلفل‌دلمه‌ای و .. را دوست دارم. اگر مایل بودید بهم اطلاع بدهید که با هم قرارداد تنظیم کنیم.»

 

پیام ساده بود. اما آغازگر بخشی از تاریخ ارزهای دیجیتال گردید. پست او خیلی زود مورد توجه کاربران قرار گرفت. و کاربری موافقت کرد که دو پیتزای بزرگ را به قیمت ۱۰ هزار بیت‌کوین سفارش دهد.

 

کاربری که پول پیتزا را پرداخت کرد حدوداً ۲۵ دلار هزینه کرد. آن زمان ۱۰ هزار بیت‌کوین حدوداً ۴۱ دلار ارزش داشت. بنابراین کاربری که پیتزا را تحویل می‌داد، حتی ازین معامله سود هم می‌برد.

 

جالب اینجا بود که هانیچ بیت‌کوینی که داشت را با پول نخریده بود. بلکه خودش آن را استخراج کرده بود. به بیان دیگر او بیت‌کوین‌ها را دریافت نکرده بود؛ بلکه داشت آنها را هدیه می‌داد.

 

برای شگفتگی بیشتر جا دارد بگوییم که ۱۰ هزار بیت‌کوین تنها مربوط می‌شود به اولین تراکنشِ بیت‌کوینی پیتزا که هانیچ انجام داد. هانیچ در چند ماهی که از پی آن آمد، در مجموع ۱۰۰ هزار بیت‌کوین خرج خرید پیتزا کرد... مبلغی که حالا چیزی معادل دو میلیارد دلار کنونی می‌شود.

 

۲.    املاک و مستغلات

 

اولین بلاک بیت‌کوین در سال ۲۰۰۹ ساخته شد؛ اما ۹ سال طول کشید تا اولین فروش دارایی‌های بیت‌کوین‌-به‌-بیت‌کوین اتفاق بیفتد. این معامله زمانی واقع شد که مایکل جمهورینسکی، از معامله‌گران موفق بیت‌کوین، خانه ۷ خوابه خود را در محله پونس دیویس میامی به فروش گذاشت.

 

او قیمتی معادل ۶.۵ میلیون دلار را برای خانه پیشنهاد و اعلام نمود که برای خرید، بیت‌کوین یا فیات می‌پذیرد. پنج ماه بعد، جمهورینسکی، خریداری پیدا کرد که مایل بود حدود ۴۵۵ بیت‌کوین برای خانه بپردازد.

 

بیت‌کوین آن زمان حدود ۶ میلیون دلار ارزش داشت. ارزش بیت‌کوین در زمان انجام معامله حدوداً ۹ هزار دلار بود. و امروز ارزش یک بیت‌کوین حدوداً ۱۷ هزار دلار است. بدین معنا که اگر جمهورینسکی بیت‌کوین خود را نگه می‌داشت؛ تقریباً ۱۰۰ درصد رشد را شاهد بود... دلیل این رشد هم تنها این بود که فروش خود را در بیت‌کوین انجام داده بود.

 

۳.    لامبورگینی هوراکان ۲۰۱۵

 

وقتی بیت‌کوینی که در سال ۲۰۱۱ به قیمت ۱۱۵ دلار خریداری کردند، حالا ارزش ۴۲۰ هزار دلاری پیدا کرده باشد، چه باید کرد؟ آیا آنها را با پول نقد مبادله کرده و خرج می‌کنند؛ یا از بیت‌کوین‌ها برای خرید یک ابرخودرو استفاده می‌کنند؟

 

اگر بحث پیتر سادینگتون، مدیر ارشد فناوری وین‌ویکی باشد، پاسخ ساده است: ابرکار را می‌خرند. کاری که سادینگتون، در سال ۲۰۱۷ انجام داد. او لامبورگینی هوراکان را به بهای ۴۵ دلار خریداری کرد... که ارزشش آن زمان به ۴۲۰ هزار دلار رسید.

 

با این حال سادینگتون بخش زیادی از سرمایه خود را از دست داد... زیرا خود لامبورگینی هوراکان تنها ۲۰۰ هزار دلار ارزش دارد. احتمالاً او حق بیمه را پرداخت کرده است؛ چون می‌خواست این تراکنش تنها از طریق بیت‌کوین وقوع یابد.

 

۴.    تسلا

 

در سال ۲۰۱۳ مردی از فلوریدا یک تسلای مدل S را از یک نمایندگی لامبورگینی خریداری کرد. این اولین بار بود که این نمایندگی بیت‌کوین را به عنوان ارز می‌پذیرفت و تسلا به قیمت ۹۱ بیت‌کوین فروخته شد.

 

آن زمان بیت‌کوین حدوداً ۱۰۹ هزار دلار ارزش داشت. مردی که وسیله نقلیه را خریداری کرد با نمایندگی تماس گرفت و از آنها پرسید که آیا بیت‌کوین را برای پرداخت می‌پذیرند یا خیر. سپس نمایندگی تحقیقات خود را انجام داده و فهمید که خودشان می‌توانند بیت‌کوین را به دلار تبدیل کنند.

 

پس از بحث و بررسی با مشاوران حقوقی، نمایندگی مزبور وارد معامله شد و قرارداد منعقد گردید. امروز ۹۱ بیت‌کوین مورد استفاده برای خرید آن وسیله نقلیه حدوداً ۱.۵ میلیون دلار ارزش دارند. فکر کنید اگر نمایندگی هیچ‌وقت این بیت‌کوین‌ها را تبدیل نمی‌کرد، چه می‌شد؟

 

۵.    هواپیماهای شخصی

 

در سال ۲۰۱۳ هواپیماهای اسکایکرفت اعلام کرد که به مردم اجازه می‌دهد هواپیماهای خود را با بیت‌کوین خریداری کنند. در زمان اعلام این خبر، این شرکت هواپیمای اسکای‌کرفت سی‌ای-۱ مینی‌اسپورت را حدوداً ۵۴ هزار دلار قیمت گذاشت. ارزش آن در بیت‌کویت امروزی، حدوداً ۱.۴ میلیون دلار است.

 

اگر بیت‌کوین کافی برای خرید یک هواپیمای خصوصی ندارید، می‌توانید از آن برای چارتر یک پرواز خصوصی نیز استفاده کنید. لااقل این همان کاری است که الیور جانسنس، عضو بنیاد بیت‌کوین با پرایوت‌فلای انجام داد.  

 

PrivateFly.com در سال ۲۰۱۴ اعلام کرد که شروع به پذیرش بیت‌کوین برای پرداخت خواهد کرد. اولین مشتری این شرکت، جانسس بود که مبلغ ۵۵ بیت‌کوین برای این پرواز پرداخت کرد.

 

به گفته جانسس، این پرداخت، بزرگ‌ترین معامله‌ای بود که او دست به انجامش زد. معامله‌ای راحت و ساده؛ آن هم برای سفری کوتاه‌مدت.

 

۶.    قایق بادبانی

 

در سال ۲۰۱۴ زمانی که اعلام شد برای خرید قایق‌های تفریحی، از ارزهای دیجیتال هم استفاده می‌شود، سروصدا بالا گرفت. این شرکت اولین نمایندگی قایق بادبانی در جهان بود که با اعلام این خبر، بیت‌کوین را پذیرفت.

 

در حالی که هنوز هیچ خرید برجسته‌ای از قایق بادبانی با بیت‌کوین صورت نگرفته بود، در سال ۲۰۲۰ یک کاتاماران ۵۲ فوتی با بیت‌کوین معامله شد.

 

۷.    بحث آموزش

 

این فهرست تقریباً به طور کامل از تراکنش‌های رمزنگاری لوکس تهیه شده است. اما رمزارز در عین‌حال می‌تواند برای پرداخت خدمات مهمی نظیر آموزش نیز مورد استفاده قرار گیرد.

 

در حالی که بیشتر مؤسسات هنوز به مجرای بیت‌کوین ورود نکرده‌اند، برخی دیگر چندوقتی هست که به آن ملحق شده‌اند. در سال ۲۰۱۳ دانشگاه نیکوزیا اولین دانشگاه در جهان بود که پرداخت بیت‌کوین را پذیرفت. در سال ۲۰۱۴ نیز دانشگاه کینگز در ایالات‌متحده ازین روش پیروی کرده و اولین دانشگاهی در ایالات‌متحده شد که بیت‌کوین را برای پرداخت قبول می‌کرد.

 

از آن زمان به بعد تعداد زیادی از دانشگاه‌ها شروع به پذیرش بیت‌کوین به عنوان مبلغ شهریه کردند.

 

۸.    تابعیت

 

تقریباً هر چیزی را که با پول بشود خرید، با ارز دیجیتال هم می‌توان خریداری کرد. در حالی که هر کشوری، شهروندی خود را نمی‌فروشد، بسیاری از آنها این کار را انجام می‌دهند. کشور جزیره‌ای وانواتو در اقیانوس آرام یکی ازین کشورهاست؛ که برای فروش شهروندی خود بیت‌کوین قبول می‌کند.

 

سایر کشورهایی که پرداخت از طریق بیت‌کوین را می‌پذیرند عبارتند از آنتیگوا و باربودا.

 

۹.    زمین

 

آنها معتقدند که با سرمایه‌گذاری در زمین هیچ‌وقت مرتکب اشتباه نمی‌شوند. و یک کارآفرین سیلیکونی ناشناس نیز همین باور را دارد.

 

خوب این افراد چه کار کردند؟ آنها کیف پول دیجیتال خود را بیرون آورده و تصمیم گرفتند زمین‌های خود را با بیت‌کوین بخرند. میزان خرید بسیار بالا بود و این کارآفرین ناشناس بیت‌کوین را برای خرید یک قطعه‌زمین ۱.۴ هکتاری در نزدیکی دریاچه تاهو استفاده کرد.

 

معادل دلار در آن زمان ۱.۶ میلیون دلار بود. همان بیت‌کوین امروز برابر با ۴۶ میلیون دلار خواهد بود.

 

۱۰.     سفر به فضا

 

هیچ چیز آینده‌نگرانه‌تر از استفاده از ارزهای دیجیتال برای خرید بلیت فضا نیست. به هر حال این دقیقاً همان کاری بود که دوقلوهای ویلکلووس هنگام خرید صندلی‌های ۷۰۰ و ۷۰۱ در هواپیمای موشکی اسپیس‌شیپ ویرجین آتلانتیک انجام دادند.

 

دوقلوها هزینه بلیت خود را به بیت‌کوین پرداخت کردند و مجبور شدند هر کدام ۴۵۰ بیت‌کوین خرج صندلی خودشان کنند.

 

مجموع ارزش صندلی‌های این دو روی هم بالغ بر ۱۵ میلیون دلار است. البته متأسفانه خود پرواز به فضا وقوع نیافته و حالا وارد سال ۲۰۲۳ شده‌ایم.

برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

دادگاه لاهه حکم جلب صادر کرد | نتانیاهو بازداشت می‌شود؟!

چقدر از قطعی برق به خاطر استخراج بیت‌کوین است؟

جزئیات دیدار رئیس جمهور با وزیر خارجه سوریه | پزشکیان: ایران دست از حمایت از دوستان خود برنخواهد داشت

برنامه سپاه تا ۴ سال آینده رسیدن به مدار ۳۶هزار کیلومتری زمین است

قطعنامه حقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید

توصیه می‌کنم کشورهای اروپایی از فرصت گفتگویی که دولت چهاردهم ایجاد کرده، استفاده کنند

گفتگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس

اوکراین برای نخستین بار با موشک دوربرد بریتانیایی «سایه طوفان» خاک روسیه را هدف قرار داد

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس غزه را وتو کرد

شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله بر اساس ۲ مسیر میدان و مذاکره عمل می‌کند

رهبری شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم

مین‌گذاری بایدن سر راه ترامپ در اوکراین

گیر رسایی به ظریف، پچ‌پچ افزایش قیمت انرژی و تجمع معلمان در بهارستان

کلینیک ترک بی‌حجابی به کجا رسید

پیشنهاد سردبیر
زندگی